2014. április 15., kedd

Cukormentes csokihabos torta





Teljesen cukormentes csupacsoki torta. Négy réteg kakaós piskóta között csokoládé hab. Ha egy nagyobb tortát szeretnénk, akkor ennek a mennyiségnek a kétszeresét vegyük. A Star Wars tortához is a kétszerese kell.
http://cookedandbakedbyera.blogspot.hu/2014/04/csillagok-haboruja-azaz-star-wars-torta.html

CUKORMENTES KAKAÓS PISKÓTA

Amire szükségem lesz: 6 tojás, 8 ek eritrit, 4 ek liszt, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 1 fél tasak sütőpor vagy szódabikarbóna

Így készítem:

6 tojás fehérjét egy csipet sóval, és az eritrittel szép fényes habbá verek. Beleengedek egyenként 6 tojás sárgáját, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Fakanállal óvatosan összekeverem őket. Nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe engedem a tésztát, szépen egyenletesen elkenem és 180 fokon sütöm 8-10 percig. Amikor kész, konyharuhára borítom a tésztát, lehúzom róla a sütőpapírt óvatosan, majd visszafordítom és leszélezem. A téglalap alakú piskótatésztát 4 egyforma méretű négyszögre vágom és ha teljesen kihűlt, összeállítom a tortát a cukormentes csokihabbal.

CUKORMENTES CSOKIHAB

Amire szükségem lesz:  4 tojássárgája, 6 ek eritrit, 200 gr cukormentes étcsokoládé, 2 dl habtejszín

Így készítem:

Felverem a tejszínt szép fényes habbá és a hűtőbe teszem. Az étcsokoládét apróra vágom és vízgőz felett megolvasztom. A tojások sárgáját az eritrittel vízgőz felett forróra felmelegítem, és közben kavargatom folyamatosan. Amikor teljesen forró, leveszem a vízgőzről és habverővel kihűlésig habbá verem. Selymes sárga tojáshab lesz. 2-3 evőkanálnyi tejszínhabot belekavarok, majd, a már kihűlt, de még folyós étcsokoládét belecsurgatom, habverővel elkeverem. Végül fakanállal belekeverem a maradék tejszínhabot, vigyázva, nehogy összetörjem a habot, hadd maradjon benne minél több levegő. Hűtőbe teszem fél órára.

A kakaós piskóta rétegeket megkenem a habbal és bevonom vele kívűlről a tortát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése