2014. április 1., kedd

Veronika túrótortája

VERONIKA TÚRÓTORTÁJA

Egész családunk mély meggyőződése, hogy ez a világ legjobb túrós sütije. Örök hálám drága barátnőmnek, aki megosztotta velem a receptjét sok-sok évvel ezelőtt. A receptes füzetkémben így is szerepel, hogy Ildi túrótortája. Az engedélyével osztom meg a receptet most. Nehéz elnevezni a süteményt, mert mindhárom lányom kedvence, de legnagyobbik lányomé leginkább.

Amire szükségem lesz:

fél kg túró, 5 tojás, 12 dkg puha margarin, 6 evőkanál porcukor, egy citrom és egy narancs reszelt héja, 1-1 evőkanál narancslé és citromlé, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak vaníliás pudingpor

Így készítem:

Felverem a tojásfehérjét csipet sóval és 1 evőkanál porcukorral kemény habbá. A tojássárgájákat kihabosítom a vaníliás cukorral és 5 evőkanál porcukorral, belekeverem a margarint, a túrót, a reszelt citromhéjat, narancshéjat és a citromlét, narancslét. Rászórom a pudingport és a tojásfehérjével együtt lágyan elkeverem, hogy ne törjem össze a habot. 190 fokon sütöm 26 cm-es tortaformában, kb fél óráig.
Sütöttem már nagy tepsiben is, mint egy pitét és négyzetekre vágtam.






Ez volt a legelső ilyen túrótortám, narancssziruppal van leöntve. 
És ő Veronika. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése