2014. augusztus 12., kedd

Szőlős müzli aszalt szilvával és szederrel - Fitness reggeli



Szőlős müzli aszalt szilvával és szederrel – FITNESS REGGELI

Müzliket rendkívűl változatos módon állíthatunk össze magunknak. Lehet előre is bekeverni a száraz hozzávalókat, pl natúr kukoricapelyhet, lenmagot, szezámmagot, zabpelyhet és mindenféle magvakat a diótól kezdve a mogyoróig, kesudióig, amit csak szeretnénk. Aszalt gyümölcsöt is adhatunk hozzá.
Én jobban szeretem aznap reggel eldönteni, mihez lenne kedvem és ezért csak annyi magvat és pelyhet keverek össze, amennyit akkor reggelire megeszek. Kefír, joghurt, tej, friss gyümölcslé alaphoz adom és friss gyümölccsel jól megrakom. Az almát le szoktam reszelni. Menta, fahéj vagy méz is kerül a müzlibe. Ezek igazi laktató reggelik, sokáig nem vagyok éhes utána. Azért is szeretem az ilyen reggeliket, mert ha megmarad valamilyen gyümölcs, pl egy fél alma, vagy pár szem málna, azt kiválóan felhasználhatom. A pelyhek pedig igen gazdaságos áron kaphatóak, csak a diófélék és aszalt gyümölcsök kerülnek kicsit többe, de azokból úgyis kevés kell hozzá.

Amire szükségem lesz:
2 dl natúr joghurt, 1 fél narancs, 2 evőkanál natúr gabonapehely, pár szem szeder, 5 db aszalt szilva apróra vágva, jó pár szem szőlő, 1 evőkanál kókuszcsipsz, édesítőszer ízlés szerint (erithritol), 1 kiskanál méz

Így készítem:
A natúr joghurtot elkeverem a narancslével és az édesítőszerrel. Minden egyéb hozzávalót beleszórok és jóízűen megeszem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése