2016. április 23., szombat

Epres pite



Illatos, édes eper adja a pite lelkét. Igen kevés hozzávalóból, cukor, vaj, fehérliszt nélkül sütöttem. A tavasz, a nyár bármely friss gyümölcsével, pl. őszibarackkal, sárgabarackkal, málnával is készülhet. Az ilyen könnyű, puha tésztájú gyümölcsös piték szépen tálalhatóak citromos-narancsos édes tejföllel vagy fagylalttal. 

Amire szükségem lesz:

25 dkg eper kisebb kockákra vágva, 25 dkg kefír, 2 tojás, 14 dkg zabliszt , 6 ek eritrit, vanília, reszelt citromhéj, egy csipet szódabikarbóna, egy csipet sütőpor
26 cm átmérőjű piteforma

Így készítem:

A hozzávalókat összekeverem és sütőpapírral bélelt formában megsütöm 200 fokon,amíg a teteje meg nem pirul.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése