2018. január 17., szerda

Narancsos csirke csípős mártással

"Anya, csinálj majd még ilyet!" - jó érzés ezeket a szavakat hallani, mert azt jelenti, hogy finomat főztem. Pedig ez egy ripsz-ropsz ebéd: csípős bazsalikomos paradicsomos mártás, teljes kiőrlésű penne tészta, párolt brokkoli és narancsos-mézes csirkemell kockák (grillcsirke fűszer, egy narancs leve, egy kiskanál méz, kevéske olajon megpirítva). 40 perc alatt kész lett az egész.
Ezt a mártást használtam, de mivel paradicsom nem volt itthon, mindenféle színű zöldpaprikát használtam benne helyette a paradicsomszósszal és erős pistát adtam hozzá, hogy csípős legyen:

Tálaláskor az egyik adagot római köménnyel megfűszereztem: a mártást átforgatva a penne tésztával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése