2014. április 15., kedd

Húsvéti tojástekercs



HÚSVÉTI TOJÁSTEKERCS

Ez tulajdonképpen egy sajtos omlett, ami fel van csavarva és medvehagymás szósszal van töltve. Tölthetjük bármi mással is, esetleg kockára vágott főtt sonkával, piros húsú paprikával, vagy petrezselyemmel. Minél színesebb a töltelék, annál szebb lesz felszeletelve. Ha nem töltjük meg semmivel, csak felcsavarjuk az omlettet, akkor is jól fog mutatni a húsvéti ünnepi asztalon. Nagyon egyszerű elkészíteni, ezért a konyhában teljesen kezdők is nekikezdhetnek bátran.

Amire szükségem lesz:

4 db tojás, 2 evőkanál tejföl vagy főzőtejszín, 1 evőkanál natúr krémsajt, só, bors, szerecsendió, 5 dkg reszelt sajt, snidling, egy kevés medvehagymás szósz, 1 evőkanál olaj
díszítéshez: paradicsom, paprikakrém, reszelt sajt, snidling

Így készítem:

A négy tojást felverem villával és összekeverem a tejföllel, sózom, borsozom, egy csipet szerecsendiót szórok bele. Nagyobb serpenyőbe kevés olajat öntök, és beleöntöm a tejfölös tojást. Közepes lángon, lassan sütöm és figyelem, hogy mikor kezd megszilárdulni a teteje. Amikor majdnem kész, rászórom mindenhová a reszelt sajtot, lezárom a hőt és hagyom kicsit a serpenyőben. Utána kicsúsztatom a serpenyőből az omlettet egy nagyobb tányérra. Megvárom, hogy teljesen kihűljön. Rásimítom a tölteléket. Itt most kb 2 evőkanálnyi medvehagyma szósz került rá. Egy kevés snidlinget rászórok. Felcsavarom és fóliába csomagolva a hűtőbe teszem. Kis idő múlva szépen szeletelhető.
Paprikakrémmel, és reszelt sajtra ültetett, szív formára vágott paradicsommal tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése