2018. február 10., szombat

Túró rudi sütemény cukor és liszt nélkül



Ez a diétás sütemény olyan könnyű, mint egy habos felhő és mivel étcsokoládéval alaposan meg van szórva citromos-túrós tésztája, megidézi a nagy kedvencet, a túró rudit. Így tökéletes, ahogy van, szinte percek alatt fogy el és csodálatos csokoládé illata megtölti a lakást.

Amire szükségem lesz:
fél kg túró, 5 tojás, 1 dl kefír, 1 tasak vaníliás pudingpor, pár csepp vaníliaaroma, folyékony cukormentes édesítőszer ízlés szerint, 1 ek citromlé, 1-1 narancs és citrom reszelt héja, 10-15 dkg cukormentes étcsokoládé, egy csipet só, 1 nagy csipet szódabikarbóna és fél tasak sütőpor
24 x 30 cm-es tepsi

Így készítem:
Felverem a tojásfehérjéket kemény habbá. A csokoládét apróra vágom. A tojássárgákat, túrót, édesítőt, pudingport, citromlevet, a reszelt narancs- és citromhéjat, vaníliát összekeverem, majd a végén a tojásfehérjehabbal összeforgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, majd rászórom a csokoládét. 190 fokon sütöm, kb 30-40 percig.


Ez a recept a diétás túrótortám egy változata:










Ugyanezt megsüthetjük muffinként is, de avval számolni kell, hogy mivel ez egy liszt- és zsiradékmentes sütemény, a muffin papírhoz igen ragaszkodni fog, nehéz róla lehámozni. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése